Over ons

BierPassie.com is een initiatief van BierPassie Magazine en TrendsCo. Publishers, onderdeel van TrendsCo. 

BierPassie.com is een vertical communitysite. Bierliefhebbers en bierprofessionals komen er samen en delen er hun gemeenschappelijke passie, BIER en al wat daarbij hoort. Het doel is om alle informatie virtueel met onze vrienden bierliefhebbers te delen.

Via deze weg hopen we aan kruisbestuiving te kunnen doen, niet alleen om kennis uit te wisselen maar ook om bestaande en nieuwe bieren te ontdekken.

Hoe is het idee gegroeid?

Belgisch bier. Het is onze trots, ons symbool en een van onze producten bij uitstek. België biedt topkwaliteit, heeft vele bierstijlen, meer dan duizend bieren en heeft bovenal een gezellige cafécultuur… Wij vonden BIER dan ook een geschikt aanknopingspunt om er een leuke en kennisdelende website van te maken. 
We starten in het Nederlands. Onze Nederlandse bierliefhebbers zullen dus ook hier hun stek vinden. 

BierPassie magazine is al jaren hét magazine voor bierliefhebbers en bezit een schat aan informatie. TrendsCo. Solutions, onderdeel van TrendsCo., is een van de leidende en gespecialiseerde It bedrijven dat specifiek bezig is met media, communicatie en publishing. We maken communities, apps, websites, boeken, magazines en zijn aldus in het algemeen bezig met het processen van informatie.     

Basisvraag was dan ook, kunnen we een systeem ontwerpen dat gepaste informatie automatisch naar de gebruiker stuurt? ...en BierPassie.com was geboren!


Wie zijn we?


Ben Vinken
Ben Vinken, contentmanager van dienst, is 32 jaar geleden professioneel in het bier gestapt. Na diverse functies bij brouwerijen te hebben bekleed startte hij in 1992 als uitgever met BierPassie Magazine. Ook tal van andere publicaties zagen het licht. Denk aan onder meer 'de grote Belgische bieren', het standaardwerk over Belgische bieren van wijlen Michael Jackson, maar evengoed recente publicaties zoals 'Abdijbier van A tot Z'. Hij is een groot pleitbezorger van het combineren van bieren met gerechten en maakt als biersommelier van elk glas bier een feest.

Ben Vinken maakt ook TV-series over bier. Zo onder meer 'De Biersommelier' zoals uitgezonden op Vitaya. Jaarlijks organiseert hij het BierPassie Weekend te Antwerpen. Hij is ook een veelgevraagd spreker met onder meer zijn 'Private tastings'.


Rony Heymans
Rony Heymans, een dynamische en ambitieuze vijftiger, startte zijn loopbaan bij de uitgeverij Wolters Kluwer. 
Vanuit zijn ervaring in de uitgeefwereld beheerst hij het uitgeeftraject van A tot Z (offline, online én mobiel). Eind 2004 startte hij met zijn eigen bedrijf dat gespecialiseerd is in diensten inzake het uitgeven van informatie. TrendsCo.'s kerntaak bestaat uit het leveren van diensten inzake media, communicatie en publishing, heeft kantoren in Nederland en België en heeft klanten van Zweden tot Frankrijk. Alle vormen van media komen aan bod. De eerder traditionele media zoals boeken, magazines en nieuwsbrieven, maar evengoed digitale media in zijn nieuwste toepassingen. Denk aan apps, social communitysites, interactieve boeken, etc..

Rony Heymans, uitgever van dienst, is een amateur van bier (maar drinkt ook graag een glas wijn) en tevens lid van de Bierpallieters. Hij nam het eigenlijke initiatief tot het maken van BierPassie.com.