5e Noordelijke Speciaalbierenfestival

Door Laure Wanzeele 3820 dagen geleden
Het Heerenhuis
Spilsluizen 9, 9712 NR Groningen, Nederland
02-11-2013
14:00

PINT -regio Noord heeft bewust gekozen voor een kleinschalig festival waar maximaal 10 Nederlandse ambachtelijke brouwerijen hun bieren kunnen presenteren. Met uitzondering van de binnen de regio Noord gevestigde brouwerijen, worden brouwerijen maximaal 2 jaar achtereen uitgenodigd. Op elk festival zijn ten opzichte van het vorige minimaal 5 (dit jaar zelfs 7 !!) "nieuwe" brouwerijen aanwezig, zodat er ieder jaar veel nieuws te proeven valt.

Kwaliteit staat hoog in het vaandel. Van de brouwers wordt verwacht dat zij op het festival kwaliteitsbieren presenteren en dat is tot nu toe ook altijd zo geweest. Om er voor te zorgen dat er ook gedronken wordt uit schone glazen is er een speciale glazenspoelservice aanwezig. Men kan het gebruikte glas inleveren en krijgt daar een schoon glas voor terug.

Doordat het een kleinschalig festival is in een zeer sfeervolle omgeving en er geen muziek ten gehore wordt gebracht kan het publiek op een normale manier met elkaar praten en de ervaringen over de bieren enz. uitwisselen. Op die manier ontstaat een zeer gezellig festival.

Om de bezoekers zo goed mogelijk te kunnen informerenover de bieren en de brouwerijen is het een voorwaarde dat de brouwer zelf of een deskundige vertegenwoordiger van de brouwerij aanwezig is.

+31 (0)6 40073862