Streekbierweekend van de Lambiekstoempers

Door Rony Heymans 3464 dagen geleden
24-08-2013
14:00
De Lambiekstoempers Vzw

 De Meent in Alsemberg is eens te meer de thuisbasis van het Streekbierweekend georganiseerd door De Lambikstoempers vzw. De bezoekers krijgen de keuze uit meer dan 100 verschillende bieren.

Deze editie vindt traditioneel plaats tijdens het laatste weekend van augustus, dit jaar zaterdag 24 en zondag 25 augustus in CC de Meent te Alsemberg.

- Zaterdag van 14 tot 24u

- en zondag van 14 tot 20u.

Er werd getracht om zoveel mogelijk verschillende soorten bier bij elkaar te krijgen. Uiteraard behoort een heel gamma lambikbieren tot het aanbod, van het basisbrouwsel lambik over geuze en kriek tot fruitbieren. Deze bieren komen vooral uit het Streekproductencentrum te Halle.

Een groot aantal bieren worden persoonlijk afgehaald bij de brouwers. Deze zijn niet zo bekend bij het grote publiek. Dit jaar zijn het o.m. Buffalo Grand-Cru Vintage 2012, Oscar, Magic Ghost, Netebok, Alvinne Morpheus Undressed Foederbier, Anarkriek, Dulcamare, Sint-Jan Diest, Den Hopperd, Sint-Canarus, Aarschotse Bruine, IM-JIN en Reninge Bitter Blond.

Zoals elk jaar zorgen de Lambikstoempers zelf voor een eigen primeur. Zij opteerden, na het gigantische succes van vorige jaren, opnieuw voor het eigen ‘Lambooske’, of frambozen opgelegd op lambik van Lindemans. Ook dit jaar wordt een bepaalde bierstijl in de kijker gezet: de Biologische bieren. Zo zijn er de bieren van brouwerij Den Hopperd in Westmeerbeek en brouwerij De Plukker in Poperinge. Maar ook nog een Brunehaut BioBlanche, BUFO, Lousberg Tripel, Bio Pils en Leireken Boekweit Bruin.

Alle bieren worden verkocht aan 1,50 euro en worden geserveerd in de eigen ‘Lambikstoempers’ proeverglazen van 15 cl. De hongerigen kunnen er genieten van snacks aan de stand van Geitjesweelde uit Gooik. Ook is er nog de Biertombola en een kleurwedstrijd voor de kinderen.

Meer info en de volledige bierlijst kan je terugvinden op www.lambikstoempers.be en/of De Lambikstoempers Facebookpagina.