Droompinten

Droompinten

Lyrisch wordt je, als je de barmannen die meedoen voor het Belgisch kampioenschap biertappen bezig ziet. Stella Artois organiseerde in het M Museum in Leuven haar 16de editie, de winnaar is een Leuvenaar met Syrische roots: Allaine Schaiko van café ‘t Archief in Leuven!

Een bier goed tappen lijkt vanzelfsprekend….maar is het zeker niet. Het Stella Artois Schenkritueel in 9 stappen zorgt voor de perfecte droompint. Wat doet het goed aan een biersommelier om dit in aktie te zien. De pinten vol passie volgens dit ritueel getapt smaken duizendmaal beter dan een gewoon getapte pils. Eigenlijk zou het schenkritueel boven de toog van elk café moeten hangen, zodat de tapper bij elke pint er nog eens aan herinnerd wordt.

Dit jaar dongen 69 horecaprofessionals mee naar de titel, die in een spannende eindstrijd gewonnen werd door een jonge gast uit Leuven, die niet alleen perfect de twee Stella’s kon tappen met de juiste kraag van twee vingers, maar ook nog eens een leuke babbel had met de juryleden. Want het juiste charisma speelt ook mee in deze competitie, dat zagen we enkele jaren geleden al op de eindstrijd in New York. Dit jaar ging de internationale finale met de beste tappers uit 30 landen door in Montréal. Winnaar aldaar werd voor de 7de keer een Belg... niemand minder dan onze Allaine Schaiko van café ‘t Archief. Proficiat!

Bron: Ben Vinken, Bierpassie Magazine, 2013, Nr. 57