Duvel-Moortgat opent nieuw bezoekerscentrum

Duvel-Moortgat opent nieuw bezoekerscentrum

Op 18 januari vierde Duvel-Moortgat nieuwjaar met het voltallige personeel in de nieuwe gebouwen van het bezoekerscentrum. Wij bezochten het toen het officieel één week voor het grote publiek geopend was, en waren behoorlijk onder de indruk van het geleverde werk. Business Communication manager Kris Baert leidde ons trots rond.

Een beetje brouwerij erkent vandaag de dag het enorme belang van een goed bezoekerscentrum. Duvel-Moortgat levert op dit vlak sedert jaren schitterend werk, ik mocht er zelf getuige van zijn tijdens een bedrijfsbezoek met de Ridders van de Roerstok enkele jaren geleden. De gidsen doen hun werk uitstekend, geven goede uitleg en leren je hoe je perfect een Duvel moet inschenken. Dat blijft allemaal zo, maar na afloop van het anderhalf uur durende bezoek door de brouwerij was er niet echt een gerieflijke zaal om de mensen te ontvangen. Die is er nu wel, en er werd op geen Euro gekeken. Duvel-Moortgat liet enkele belendende panden afbreken en trok een volledig nieuw gebouw op, met op het gelijkvloers een prachtig retro-café, met heel veel blanke eik, en op de verdieping enkele reuze-ontvangst- en vergaderzalen. Deze zullen worden verhuurd aan bedrijven of verenigingen voor incentives en vergaderingen met als belangrijke meerwaarde: een geleid bezoek aan de brouwerij. Het aanbieden van biermaaltijden zit ook in het geplande programma.  
Kris Baert mikt dit jaar op 20.000 bezoekers, en die zullen hun hartje kunnen ophalen in dit “bierische” bezoekerscentrum. “De avondbezoeken zitten al volgeboekt tot einde augustus”, glundert Kris,  maar wij beginnen nu ook met dubbele en driedubbele sessies zodat wij op termijn maximaal 105 personen zullen kunnen ontvangen (3 groepen van 35 man). Het bezoek kost 4 euro, en hiervoor krijg je de rondleiding, boterhammetjes en twee consumpties (denk aan Bob), samen met een geschenkpakket bij het buitengaan. Dat is niet duur (bij Hoegaarden vragen ze zes euro). Een bezoek aan de Duvelshop waar allerlei Duvel gerelateerde zaken worden aangeboden (t-shirts, geschenkverpakkingen, golfballetjes, petjes...) is een must.  “We hebben al 15000 leden in onze Duvelclub, en die verwachten we dit jaar allemaal” vervolgt Kris, die er toch op wijst dat Duvel altijd het laatste woord heeft bij de selectie van het bezoekerspubliek. “De mensen moeten komen uit passie voor het brouwproces, niet om hier te komen feesten”. Het is een beetje zoals op het Bierpassieweekend: geen dronken toestanden, niet zuipen maar proeven is de boodschap. Verstandig omgaan met bier, er iets van leren, respect hebben voor de edele brouwkunst. En waar kan je dan beter zijn dan bij Duvel?
Als je een bezoek wil regelen, kan je een e-mailtje sturen naar heidi@duvel.be of bellen naar Heidi Hopmans, tel. 03/860 94 00. Er enkele maanden op voorhand bij zijn, is de boodschap!

Duvel-Moortgat schenkt per bezoeker één euro aan het goede doel: het Zeepreventorium in De Haan.

Bron: Ben Vinken, BierPassiemagazine 2007, nr. 34