Barbãr

Barbãr
Alcoholpercentage
8 %
Kleur
Blond
Brouwerij
Brasserie Lefebvre
Website
http://www.brasserielefebvre.be/

Met dit bier keer je terug naar de wortels van de brouwerskunst. Eeuwenlang was het enige in Europa bekende zoetmiddel immers honing. Het bier wordt gebrouwd met een zeer puur putwater. Het wil trouw blijven aan de ingrediënten en de methodes die eeuwen zijn meegegaan. Sinds 2009 komt het op de markt in flesjes van 33 cl met een beugel, wat het sterk en voorouderlijk karakter onderstreept. De honing wordt bij het koken toegevoegd in plaats van suiker en is het product van fair trade onder het label “Maya”

De Barbãr draagt een goudkleurig kleed en een grote schuimkraag. De neus van hydramel verraadt onmiddellijk de oorsprong van het bier. Na schudden wordt de smaak complexer, met toetsen van zuivel, maar ook van citrus (gekonfijte citroen) en kruiden (koriander, gember). De inzet is wijd, maar de zuurtegraad verstrekt het bier een mooi evenwicht en frisheid. De afdronk is fijn, zonder klippen, kruidig, als met zoethout en licht gesuikerd.

In  een  tijd  waarin alles snel moet gaan, is het nu en dan goed zich eens over zijn wortels te buigen...over deze drank die onze voorouders “rustpauze van de strijders” noemden.

Reacties

  • KevinD
    KevinD 2825 dagen geleden

    Foto van de blonde barbar geplaatst ipv de bok versie

  • Rony Heymans
    Rony Heymans 2824 dagen geleden

    Super.. Dat is de bedoeling van de community.. Bieren, tastings, foto's etc toegoegen en weetjes delen..txs Kevin!