Rodenbach Vintage 2008

Rodenbach Vintage 2008
Type
Westvlaamse rode bieren
Alcoholpercentage
7 %
Brouwerij
Brouwerij Rodenbach
Land v. oorsprong
BELGIE

 

Info: 

Brouwerij Rodenbach brengt “Rodenbach Vintage 2008 Limited edition” op de markt. Deze “RODENBACH Vintage 2008” met een alcoholvolume van 7% is het unieke resultaat van de creativiteit van de passionele brouwers. Dit uitzonderlijk Vlaams rood bruin bier van gemengde gisting dankt haar uniek karakter aan de rijping op eikenhouten foeders.

“Deze exclusieve “RODENBACH Vintage 2008” heeft gedurende ruim twee jaar gerijpt op foeder nummer 96, het resulteert in een superieure RODENBACH Grand Cru met roodkoperen gloed. De smaak is complex en vol, tevens pittig en verfrissend. De appelzurige fruitigheid in combinatie met karamel, wilde honing en eik doet bij het walsen in de mond denken aan Calvados.” zegt Peter Buelens, woordvoerder voor Rodenbach. In het aroma vindt men toetsen van karamel, groene appeltjes vermengd met eikenhout terug. De zacht-zure, fruitige afdronk is lang en mooi in balans. 

In totaal werden er 32.000 flessen van 75 cl onder kurk gebotteld en 1.000 vaten van 20 liter aangeboden. Een groot deel wordt naar de USA geëxporteerd. 

“Rodenbach Vintage 2007” werd op de World Beer Cup 2010 met een zilveren medaille gelauwerd.