Rodenbach Caractère Rouge

Rodenbach Caractère Rouge
Type
Westvlaamse rode bieren
Alcoholpercentage
7 %
Kleur
Rood
Brouwerij
Brouwerij Rodenbach
Land v. oorsprong
BELGIE

Rodenbach Caractère Rouge werd in 2011 ontwikkeld in samenwerking met topchef Viki Geunes. Dit exclusieve bier ontstaat door een 6-maand durende gistende maceratie van krieken, frambozen en veenbessen op bier dat zelf al een rijping van 2 jaar heeft ondergaan op eiken foeders. Het resultaat is een uitzonderlijke Rodenbach met een alcoholvolume van 7%.

Rodenbach Caractère Rouge is vineus met een zeer complexe, fruitige neus van framboos en kriek in combinatie met toetsen van hout en karamel. De ondertoon bevat het aroma van viooltjes, leder en lichte tabak. Zijn smaak is eerder zuur, maar van een bijzondere puurheid.

Awards

2012, Brussels Beer Challenge - Gold Medal - Flavoured Beer Wood Aged
2012, European Star Award - Gold Award - Belgian-Style-Fruit Sour Ale
2012, Baanbreker Award - Horeca Expo

 

 

Met zijn lange, zuivere afdronk en zijn unieke combinatie van delicaatheid en kracht doet Rodenbach Caractère Rouge denken aan een frisse Bourgogne wijn. Dit edele bier is uniek en exclusief.

In restaurant ’t Zilte combineert Viki Geunes dit eigenzinnige bier met zijn verfijnde gastronomische creaties

Reacties

 • Rony Heymans
  Rony Heymans 3924 dagen geleden

  2012 - Door het grote succes werd ook in 2012 een Limited Edition op de markt gebracht. Het bier werd door dezelfde ploeg (chef Vicky Geuens en Rudi Ghequire) nog meer verfijnd en is vergeleken met de 2011 nog subtieler van aroma en smaak geworden. Dit edele bier is vrij uniek, immers werden slechts 10.000 flessen van 75 cl. onder kurk gebotteld.

 • Rony Heymans
  Rony Heymans 3924 dagen geleden

  2013 - Dit unieke bier krijgt steeds meer succes. De editie 2013 werd gebotteld in (slechts) 56.000 flessen van 75 cl. onder kurk. 20.000 flessen worden naar het buitenland verscheept, waaronder naar Amerika dat trouwens een zeer attractief afzetgebied voor de brouwerij is!

 • Rony Heymans
  Rony Heymans 3924 dagen geleden

  Rony Heymans 22 minuten geleden
  2011 - De eerste 900 flessen van 75 cl. onder kurk
  werden laaiend enthousiast onthaald. Wat mij betreft is de Caractère Rouge een blijver.. Uniek in zijn soort.

 • Rony Heymans
  Rony Heymans 3467 dagen geleden

  dessertbier.. perfect bij een chocolade dessert