Maredsous Tripel 10∞

Maredsous Tripel 10∞
Type
Abdijbieren
Alcoholpercentage
10 %
Kleur
Blond
Brouwerij
Maredsous
Website
http://www.maredsousbieres.be/

De Maredsous Tripel wordt in de abdij bij speciale gelegenheden geschonken. Zijn elegante zachtheid verbergt het hogere alcoholgehalte en maakt hem tot het abdijbier bij uitstek voor de ware genieter. 

Maredsous Tripel 10° kleurt diepblond en wordt gekenmerkt door een zeer fijne, bijna feestelijke, pareling. Zuur, zoet en bitter smelten perfect samen in en zuivere, volle smaak met hartverwarmende afdronk. Zijn evenwicht maakt van deze tripel een dankbaar ingrediënt in de keuken. 

Maredsous is het authentieke bier van de benedictijner monniken van de abdij van Maredsous in België. De abdij ligt in de Belgische Ardennen, ten zuiden van de stad Namen, naast het pittoreske dorpje Denée. In de abdij van Maredsous leven, bidden en werken 33 monniken volgens de Regel van de Heilige Benedictus. Deze traditie stamt uit de 6e eeuw.

Toewijding en gastvrijheid zijn de belangrijkste waarden in de abdij van Maredsous. De bibliotheek, die meer dan 400.000 titels bevat, waarvan sommige meer dan 1.000 jaar oud zijn, en het bezoekerscentrum St.- Joseph belichamen deze benedictijner waarden, die zonder enige betwisting bijdragen tot de authentieke smaak van de abdijbieren van Maredsous.

De abdijbieren van Maredsous worden nog altijd gebrouwen volgens het oorspronkelijke recept van de benedictijner monniken.

Een belangrijk deel van de winst die door de bieren van Maredsous gegenereerd wordt gaat naar goede doelen.