Palm

Palm
Type
Sp├ęciale Belge
Alcoholpercentage
5,4 %
Kleur
Amber
Brouwerij
Palm Breweries
Website
www.palm.be

De ambermouten van Palm

De unieke ambermouten bepalen de basissmaak van PALM: lichte karamelsmaken met een honingachtige malsheid. Het moutproces geschiedt naar de specifieke voorschriften van Palm en is gericht op een natuurlijke bruinkleuring die er de specifieke smaak aan geeft.

De Palm-gisten

Gist bepaalt in belangrijke mate het aroma. Door intensieve selectie heeft de familie Van Roy een rijke collectie aangelegd van verschillende giststammen die elk een eigen fruitig karakter aan het bier geven. Palm wordt gegist met een symbiose van 3 verschillende giststammen die nadrukkelijk een banaanfruitigheid geven.

Het Palm 'bol' glas

Straalt rondheid en convivialiteit uit, perfect passend bij de malse smaak en bij het typisch Palm-drinkmoment.

Schenken

Eerste biergeut langs glaswand in schuin gehouden glas uitschenken en vervolgens glas recht houden, de fles dichter of verder van het glas weghouden om de hoogte van de schuimkraag te regelen en door het meesleuren van de stikstof uit de lucht een extra stabiele schuimkraag te vormen. Fles uitschenken in één vloeiende beweging zonder kolken, dwz. zorg ervoor dat tijdens het schenken de uitloop van de fles nooit volledig wordt afgesloten door stromend bier. Kolken belet de vorming en de regeling van een stabiele schuimkraag.

Bij het schenkritueel aan tafel laten we een bierrest in de fles. Reden: bij bieren niet hergist op fles zal het bijschenken een nieuwe schuimkraag vormen. Bij 75 cl fles wordt bij overgang van het ene naar het andere glas de fles zo horizontaal mogelijk gehouden.