Wild-Jo

Wild-Jo
Alcoholpercentage
5,8 %
Kleur
Blond
Brouwerij
Brouwerij De Koninck
Website
http://test.dekoninck.be/nl/onze-bieren/wild-jo
Land v. oorsprong
BELGIE

2 juni 2015 - Stadsbrouwerij De Koninck presenteert een nieuw bier: Wild Jo. Aan het blonde degustatiebier wordt wilde gist toegevoegd, waardoor het bier verder evolueert op fles. De brouwers lieten de klassieke gisten links liggen en gingen aan de slag met wilde stammen. De wilde Brett-gist geeft het bier zijn A-typische, intrigerende karakter. Het bier evolueert op fles en wordt wilder met de tijd. Elke week of maand komen andere aroma's vrij. Sommige doen zelfs aan leder of kunststof denken. 

"We laten een experiment los op de biermarkt", zegt Dennis De Potter (45). Hij is al 23 jaar brouwer van stadsbrouwerij De Koninck. "Het is immers de eerste keer dat we wilde gist toevoegen op fles. We weten zelf nog niet exact welke smaken daarbij zullen vrijkomen. Een flesje Wild Jo dat je een maand laat liggen, smaakt anders dan eentje dat je vandaag opentrekt."

Het nieuwe brouwsel is een degustatiebier. Goed doordrinkbaar met een alcoholgehalte van 5,8 procent en een droge, hoppige afdronk. 

"Wild" komt van de wilde gisten. "Jo" is een eerbetoon aan Joseph van den Bogaert. Na WOI maakte hij de herstart van de brouwerij mogelijk.

Je kan het bier wel even bewaren, maar Dennis raadt aan het binnen de drie jaar te consumeren.