Achouffe

Achouffe
Adres
Rue du Village, 32
6666 Wibrin - Achouffe
Land
BELGIE
Website
www.achouffe.be
Jaar van oprichting
1982
Volg via
Facebook
Brouwerij overnemer

Op het einde van de jaren zeventig beslisten twee schoonbroers, Pierre Gobron en Christian Bauweraerts, hun eigen bier te brouwen in hun eigen brouwerij. Met het weinige geld waarover ze op dat ogenblik beschikten (iets minder dan 5.000 euro), begon wat de fans van de brouwerij noemen de «Chouffe story».

1982 - Oprichting van Brouwerij Achouffe

De brouwerij Achouffe, gelegen in het hartje van de groene Ardennen, werd opgericht in 1982 en is gespecialiseerd in het brouwen van speciale hoge kwaliteitsbieren.  De brouwerij ligt in Achouffe, een dorp in de deelgemeente Wibrin van de Belgische gemeente Houffalize. Achouffe ligt in de provincie Luxemburg. 

Wat voor de stichters begon als een hobby, kende al vlug zo'n uitbreiding dat de een zowel als de ander besliste zich voltijds aan de brouwerij te wijden. Op 27 augustus 1982 was het eerste brouwsel van La Chouffe (49 liter) klaar.

Achouffe is een dorp in de deelgemeente Wibrin van de Belgische gemeente Houffalize. Achouffe ligt in de provincie Luxemburg. Achouffe ligt in de Ardennen tussen de deelgemeenten Wibrin en Mont op de Rue de la Grève.

2006 - Overname door Brouwerij Duvel-Moortgat

Op het einde van de zomer 2006 verkozen de stichters de brouwerij over te laten aan Brouwerij Duvel-Moortgat. De groep Duvel-Moortgat investeerde in materieel en marketing en breidde het potentieel van de brouwerij Achouffe uit.

2013 - en de Chouffe story gaat verder..

Op de dag van vandaag is Nederland de belangrijkste buitenlandse bestemming van het Achouffe bier. Momenteel worden meer dan 20 landen wereldwijd met dit bier bevoorraad.

Jaarlijks festival - La Grande Choufferie

'La Grande Choufferie' is een jaarlijks ludieke happening in augustus rond de brouwerij van Achouffe in het gelijknamige dorp dicht bij Houffalize. Duizenden Achouffe fans getooid met kaboutermutsen komen die dagen feest vieren. De Achouffe bieren stromen er talrijk.