Huisbrouwerij Odlo

Huisbrouwerij Odlo
Adres
Spoorwegstraat, 20
2250 Olen
Land
BELGIE
Website
http://brouwerij-odlo.be
Jaar van oprichting
2007

(T)Huisbrouwerij Odlo vzw, opgericht door Geert Vandijck en Yves Huyskens. Ze is ontstaan uit een uit de hand gelopen hobby van twee vrienden. Zoals bij elke bierliefhebber, begon de passie bij het degusteren van (vele/verschillende) bieren. Hun honger naar meer kennis over de Belgische biercultuur, motiveerde hen tot het volgen van een brouwcursus om het brouwproces beter te leren kennen. Maar… als men de kat bij de melk zet …

In 2007 leenden ze materiaal om zelf een eerste brouwsel te maken, wat resulteerde in een geslaagd en lekker bier. En de vonk sloeg over… Het volgende brouwseizoen, anno 2008-2009, werd een kleine amateur-brouwinstallatie in elkaar geknutseld; uren denk- en opzoekwerk over mogelijke recepten, aanpassingen en berekeningen leidden tot een onverhoopt succes bij vrienden-bierliefhebbers, die zich vrijwillig als “proefkonijnen” aanboden.

Tot op heden wordt er in de (T)huisbrouwerij een 4 tot 5 keer per jaar “proef” gebrouwen, telkens twee brouwsels van 50 liter per brouwdag. Ondertussen werden er een 10-tal originele brouwschema's ontwikkeld, waarvan de gecommercialiseerde Odlo-bieren op deze website beschreven worden.

GSM Geert Vandijck: 0498/38 47 97
GSM Yves Huyskens: 0499/77 03 81