Lommel Brouwt Bierpraline

Lommel Brouwt Bierpraline


Lommel - Dit weekend werd in het contactcenter van Lommel Winkelt in Lommel een nieuw product van Lommel Brouwt en master chocolatier Koen Ulenaers, de bierpraline, voorgesteld. Met deze bierpraline versmelten twee Lommelse producten in één product.

“Vorige zomer maakten we op Lommel Herbeleeft kennis met de Lommelse Stadspraline van chocolatier Koen Ulenaers. We vonden deze pralines heel lekker”, vertellen Bart, Kristof en Herman van Lommel Brouwt. “Door de passie van onze Lommelse producten kwamen de eerste gesprekken op gang. Hieruit vloeide een nieuwe samenwerking. De bierpraline werd geboren. Een heerlijke combinatie van de Lommelse Stadspraline en onze Lommel Brouwt Tripel.”

Na verschillende pogingen van smaken, uitzicht en kleuren vergelijken, zijn ze tot een resultaat gekomen waar ze met z’n allen volledig achterstaan en de kwaliteit waarborgt. Aan de ene kant liefde voor het bier, aan de andere kant die voor de chocolade. Het resultaat is een vernieuwende smaak die het beste van beide producten naar voren brengt. “Het is een praline geworden, gemaakt van kwaliteitschocolade van Callebout. We hebben gezorgd voor een smakelijke vulling die zowel bij de donkere als bij de lichtere en zelfs witte chocolade past. Bij de verschillende proefsessies is er ook opgelet dat de smaak van de praline uitstekend past bij de lekkere Tripel van Lommel Brouwt”, zegt chocolatier Koen. “Het is een vrij donkere vulling op basis van het bier (25%) gemengd met room, chocolade en nog enkele geheime grondstoffen.”Iedereen vond deze eindejaarsperiode een geschikt moment om de nieuwste telg in hun assortiment te presenteren aan het grote publiek.

De pralines zijn vanaf 10 december verkrijgbaar bij de verschillende verdeelpunten van de Lommelse chocolatier en in de winkel op Heide-Heuvel. Ook op verschillende evenementen zullen de Lommlse brouwers deze bierpralines aanbieden samen met hun eigen lekkernij, de Lommel Brouwt Tripel.Voor de liefhebbers: De bierpraline kan ook geproefd worden op de kerstmarkt tijdens het laatste weekend voor Kerstmis.

Bron: hbvl