Rony Heymans's berichten

 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 2528 dagen geleden
  International Beer Challenge - Brouwerij Huyghe haalt 2 medailles binnen. Voor haar bieren 'Delirium Tremens' een zilveren medaille en voor 'Delirium Red' een bronzen medaille. De Ertveldse brouwerij Van Steenberge krijgt voor haar bieren 'Piraat' en 'Gulden Draak' twee bronzen medailles. 'Nonniversaire' van HopSaSam uit Oudenaarde tenslotte behaalde zilver.
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 2531 dagen geleden
  Kortrijk/Zwevegem - Brouwerij Feniks - ..... djbqdqkjfkjsfhku
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 2532 dagen geleden
  Oplinter - Brouwerij Hoplinter - Op zondag 20 augustus zal in Diest het nieuwe bier Census worden voorgesteld. Census is een blond bier van 5.5 vol. % alc., 30 IBU, Magnum- en Nugget-hoppen en gekruid met koriander.
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 2532 dagen geleden Reacties (3)
  Abdij der Trappisten van Rochefort - De paters van de abdij van Rochefort verdienen miljoenen met hun bier. Zopas werd aangekondigd de Vzw om te vormen naar een NV. Dus voortaan zullen ze ook belastingen betalen.
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 2532 dagen geleden
  Belgiƫ - Belgian Brewers - De brouwerijsector zorgt voor een belangrijke bijdrage aan de Belgische economie. De 224 brouwerijen in Belgiƫ stellen direct en indirect meer dan 50 000 mensen te werk en zijn goed voor een jaarlijkse productie van meer dan 20 500 000 hectoliter bier per jaar. 32 % van de productie is voor eigen gebruik terwijl 68 % naar export gaat. In het jaarverslag kan u alle statistieken raadplegen en alle acties vanuit de sector op onder andere op het vlak van duurzaam en verantwoord ondernemen terugvinden.
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 2539 dagen geleden
  Leuke Kwis.. Met dank aan De Standaard
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 2540 dagen geleden
  Nederland - Slechts 2 pintjes tegelijk halen.. Over-reglementering of goede zaak?
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 2542 dagen geleden
  Antwerpen - De Antwerpse Brouwcompany vindt haar stek op Antwerpse bodem. Merr bepaald in het Noorderpershuis, een oude havensite op het Antwerpse Eilandje.Mede met dank aan 800 crowdfunders!
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 2542 dagen geleden
  Afrika - Onze bieren doen het goed.. Nu ook statussymbool in Afrika.
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 2543 dagen geleden
  Cijfers bierconsumptie 2016 - De consumptie van alcoholische dranken is in 2016 1,4 procent gezakt naar 250 miljard liter volgens het Britse onderzoeksbureau IWSR. Daarmee is het het tweede jaar op rij dat de consumptie daalt. De daling is vooral te wijten aan een verminderd bierverbruik. Bier is immers verantwoordelijk voor drie vierde van alle geconsumeerde alcohol uitgedrukt in volume. De daling ligt voor 99,6 procent aan China, Brazil en Rusland, drie van de vijf grootste markten.