Alle berichten

 • Ben Vinken
  Door Ben Vinken 30 dagen geleden
  Gisteren een bijzonder interessante tasting gehad in "De Toren" van abdij Koningshoeven La Trappe: Bierpassie tasting panel proefde 12 Quadrupels en Barley Wines. Verslag in volgend maartnummer van Bierpassie. Nog even geduld dus!
 • Ben Vinken
  Door Ben Vinken 32 dagen geleden
  Er is een bijzonder leuk bierboekje op de markt: Op de Fles, het verhaal achter het bieretiket. Kost 22,50 euro en is uitgegeven bij Vrijdag. Auteur is Joost Houtman. Als je nog geen idee hebt voor onder de kerstboom....een aanrader!
 • Ben Vinken
  Door Ben Vinken 33 dagen geleden
  Hallo bierliefhebbers Ik ben terug on line en zal jullie regelmatig berichten sturen - ondertussen is Bierpassie magazine Nr. 85 uit en ligt al enkele weken in de winkel. Ons volgende Bierpassie weekend gaat door op 19-20-21 juni 2020.
 • Joris De Meurichy
  Door Joris De Meurichy 37 dagen geleden
  SSST… HIER RIJPT DEN DUVEL OP AMERIKAANSE BOURBON VATEN
 • Joris
  Door Joris 516 dagen geleden
  Tripel LeFort verkozen tot Beste Tripel ter Wereld
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 885 dagen geleden
  International Beer Challenge - Brouwerij Huyghe haalt 2 medailles binnen. Voor haar bieren 'Delirium Tremens' een zilveren medaille en voor 'Delirium Red' een bronzen medaille. De Ertveldse brouwerij Van Steenberge krijgt voor haar bieren 'Piraat' en 'Gulden Draak' twee bronzen medailles. 'Nonniversaire' van HopSaSam uit Oudenaarde tenslotte behaalde zilver.
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 888 dagen geleden
  Kortrijk/Zwevegem - Brouwerij Feniks - ..... djbqdqkjfkjsfhku
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 890 dagen geleden
  Oplinter - Brouwerij Hoplinter - Op zondag 20 augustus zal in Diest het nieuwe bier Census worden voorgesteld. Census is een blond bier van 5.5 vol. % alc., 30 IBU, Magnum- en Nugget-hoppen en gekruid met koriander.
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 890 dagen geleden Reacties (3)
  Abdij der Trappisten van Rochefort - De paters van de abdij van Rochefort verdienen miljoenen met hun bier. Zopas werd aangekondigd de Vzw om te vormen naar een NV. Dus voortaan zullen ze ook belastingen betalen.
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 890 dagen geleden
  België - Belgian Brewers - De brouwerijsector zorgt voor een belangrijke bijdrage aan de Belgische economie. De 224 brouwerijen in België stellen direct en indirect meer dan 50 000 mensen te werk en zijn goed voor een jaarlijkse productie van meer dan 20 500 000 hectoliter bier per jaar. 32 % van de productie is voor eigen gebruik terwijl 68 % naar export gaat. In het jaarverslag kan u alle statistieken raadplegen en alle acties vanuit de sector op onder andere op het vlak van duurzaam en verantwoord ondernemen terugvinden.