Berichtdetail

Jorg
Door Jorg 3934 dagen geleden Reacties (7)
In het laatste Bierpassie magazine staat een kort item over de cursus Biersommelier van het CvA. Heeft iemand ervaring met deze zelfstudie? Ik ben geïnteresseerd om wat meer kennis te vergaren maar ik twijfel een beetje over de inhoud van deze cursus. Ik hoor graag ervaringen!

Reacties

 • Kristof Bultinck
  Kristof Bultinck 3934 dagen geleden

  Dag Jorg,
  Ik heb de cursus Zytholoog (inhoudelijk gelijk aan de term biersommelier) gedaan aan Syntra-West en die kan ik wel degelijk aanraden. Weet niet of Syntra dezelfde opleiding, aan hetzelfde niveau, ook in andere regio's aanbiedt op dit moment...
  Als je meer details wilt over inhoudt, eindwerk en dergelijke meer: vraag gerust!

 • Kristof Bultinck
  Kristof Bultinck 3934 dagen geleden

  Misschien nog een extra opmerking: Persoonlijk lijkt het mij niet ideaal om een dergelijke opleiding via 'zelfstudie' te doen. In een effectieve lesgroep leer je vaak van elkaar. Zeker om bepaalde smaken te herkennen en te omschrijven is onderlinge feedback van belang. Ook food pairing is ideaal in groep, waar verschillende ideën en combinaties van gerecht en bier naar boven kunnen komen.

 • Tom (fotofolio)
  Tom (fotofolio) 3933 dagen geleden

  Waar ging die opleiding van Syntra door en op welke avonden?

 • Jorg
  Jorg 3933 dagen geleden

  Hallo Kristof, bedankt voor je reacties. Je tweede reactie geeft direct aan waarom ik ook mijn twijfels heb over de zelfstudie. Daarnaast vraag ik me af hoe kan 'leren' proeven als je ervaringen niet kan vergelijken met anderen die hetzelfde proeven.
  Ik ga me eens verdiepen in Syntra, maar vrees dat dat niet erg praktisch is.

 • Tom (fotofolio)
  Tom (fotofolio) 3933 dagen geleden

  Ondertussen al info gekregen via Syntra.

 • Kristof Bultinck
  Kristof Bultinck 3932 dagen geleden

  De locatie kan inderdaad een probleem zijn voor sommigen, Jorg. Ik geloof dat men ook met dezelfde cursus gestart is aan Syntra midden-Vlaanderen (in Gent als ik me niet vergis).

  @Tom: vraag gerust als je nog details wenst! (ik zie dat je van west-vl bent) Het team lesgevers in Kortrijk waren al zeker één voor één vakmensen.

 • Tom (fotofolio)
  Tom (fotofolio) 3930 dagen geleden

  Kortrijk is net iets te ver om het haalbaar te maken voor mij. De lessen in Brugge zijn op woensdag en die avond past me nooit.