Berichtdetail

Ben Vinken
Door Ben Vinken 2725 dagen geleden Reacties (3)
16de Bierpassieweekend met 34 nieuwe bieren! De oogst van de nieuwe bieren dit jaar is een absoluut record. 34 stuks, en niet van de minste brouwerijen. Arthur's legacy white widow, de nieuwe witte lambic van mort subiet, Delirium Argentum, de nieuwe Waterloo triple en dark, chimay dorée, straffe hendrik wild, hommelbier fresh arrest en dry hopping 2015, Duvel Tripel Hop 2015, Wild Jo van De Koninck, La Surfine, Dupont Saison Dry hopping 2015, Leffe Royale Cascade IPA en Mapuche, Dame Jeanne Brut sur lie, Bootjes Bier, Ben's BElgian Saison en Ben's Speciale Belge.....en voor de eerste keer doet de Deense brouwerij Mikkeler mee. Voor een volledige lijst van de bieren: ga naar www.bierpassieweekend.be, en klik op het standenplan. Wij verwachten al onze community leden op 26,27 en 28 juni op de Groenplaats! Cheers, Ben

Reacties

 • joeri
  joeri 2723 dagen geleden

  Zo te horen hebben de consumenten weer wat uit te kiezen met al die nieuwe bieren. Ik vraag me af of het goed is dat steeds nieuwe bieren komen, want ook uit andere landen komen er nieuwe bieren aan. Ik zie straks door al die nieuwe bieren de bieren niet meer. Ook in de winkels is er geen plaats voor al die bieren. Een nieuw bier kan alleen blijven als ze erg goed smaakt en uitzonderlijke kwaliteit is. Vele bieren zullen een vroegtijdige dood sterven omdat er teveel concurrentie is en als er teveel concurrentie maakt, maakt men elkaar kapot.

 • Rony Heymans
  Rony Heymans 2723 dagen geleden

  Ook vooral veel marketing Joeri.. De consument wil elke dag wel een nieuw bier proeven.. Heb al kleinere brouwers tegengekomen die deze trend helemaal niet leuk vinden..

 • joeri
  joeri 2723 dagen geleden

  Als er nieuwe bieren op de markt komen, is het wel belangrijk dat er grote diversiteit blijft bestaan, en niet alleen bittere bieren. Bij ons komen voornamelijk ipa's en stouts op de markt. Een goed uitgebalanceerd biertje en een zoetig/fruitig biertje is moeilijker te brouwen dan een bitter biertje. Als over aantal jaren in de Vs meer zoete bieren gedronken worden, dan waait dit ook weer richting onze kant op. Ik denk dat we meer na de seizoenen moeten kijken. Zoete en fruitige(hiermee bedoel ik geen fruitbieren) bieren in de herfst/winter en Bittere en zure bieren voor lente/zomer.