Berichtdetail

Ben Vinken
Door Ben Vinken 3180 dagen geleden Reacties (2)
Je moet het positieve zien: de nieuwe bieren zijn meestal goed gehopt en wilde gisten maken hun opwachting....men speelt in op trends en zorgt zo voor veel dynamiek in het wereldje, of wil je terug naar de tijd dat er enkel Duvel, Palm en Gouden Carolus was? Ik vind deze tijden veel spannender en maakte dit nooit mee in mijn veertigjarige carrière....

Reacties

 • joeri
  joeri 3180 dagen geleden

  Het is niet goed dat alleen maar gehopte bieren komen. Ik merk dat bij soms steeds meer ipa's en stouts op de markt komen, maar een goed uitgebalanceerd biertje of een licht zoetig bier moet ook kunnen. Ik vind een fruitig bier of een zoet bier meer smaak hebben dan een bitter bier. Ook de seizoenen speelt een belangrijke rol zo zijn bittere bieren voornamelijk lekker met warm en zonnig weer, terwijl fruitige en zoetige bieren heel lekker zijn op gure en koude dagen. Het is dus belangrijk dat er diverse bieren op de markt komen en niet alleen bittere bieren. Er zijn genoeg mensen die liever fruitige of zoete bieren willen.

 • KevinD
  KevinD 3180 dagen geleden

  Het zijn inderdaad erg boeiende tijden in "belgisch "bierland. natuurlijk zijn er heel wat van die nieuwe bieren die eendagsvliegen zullen blijven maar er zitten ook echte pareltjes tussen die net door de huidige hype, de fondsen vinden om hun bieren op de markt te brengen en dat zelfs tot in de supermarkten. Ik kan dat alleen maar toejuichen. En als je iets verder kijkt zijn het niet allemaal I.P.A.'s of stout hoor. Champagne bieren, gueuzes met basilicum, wilde gisten.. en daarenboven is het ook logisch dat er net nu veel gehopte bieren op de markt komen. het is zomer, dan moet je niet meteen met een nieuw zwaar donker kerstbier op de markt komen.
  Wacht maar tot het najaar dan komen al die donkere pareltjes weer boven. Wie zegt er dat bier niet mee gaat met de seizoenen :)