Berichtdetail

Wie kan mij het verschil uitleggen tussen een quadrupel en een gerstewijn? En wat is dan een barley wine? Ik kom er nog steeds niet uit. Volgens mij zijn het gewoon allemaal dezelfde soort bieren boven de 10% of niet en zijn de quadrupel, barley wine en gerstewijn gewoon de namen die gebruikt worden in verschillende landen? Help ;)

Reacties

  • Rony Heymans
    Rony Heymans 2385 dagen geleden

    dag Amanda, Volgens mij lopen die definities zoals je zegt ook door mekaar.. Quadrupel is de sterkere versie van de Tripel en kan dus geplaatst worden in de categorie gerstewijn.Gerstewijn is een soort bier wat neigt naar de kant van wijn. Het alcoholgehalte is dan ook zo'n 10 vol%. De smaak is vol, zoetig en vrij bitter. De kleur is vaak donkerbruin, maar er zijn ook lichtere gerstewijnen. Doordat het alcoholgehalte zo hoog is ondergaat het een lang gistings- en rijpingsproces, tot soms wel een jaar. Barley wine is de engelse term..

  • joeri
    joeri 2381 dagen geleden

    barley wine is bitterder dan een gerstewijn. doordat ze gebruik maken van andere hopsoorten en geen suiker toevoegen. barley wine zit meestal engelse en amerikaanse hopsoorten. een quadruppel daarintegen is vaker zoeter in smaak en zit ander soorten hop in zoals saaz of hallertau zo valt kasttel onder quadrupel terwijl bijv. jopen ongelovige thomas onder barley wine valt. bij dit bier wordt gebruik gemaakt van Amerikaanse hopsoorten