Berichtdetail

joeri
Door joeri 3212 dagen geleden Reacties (5)
Ik heb laatst van Feuillien het bier Cuvee de Paques gedronken. Het was behoorlijk bitter bier. Ik kan echter van dit bier geen informatie vinden op de internetsite van de brouwerij. Heeft iemand dit eerder wel eens gedronken? Ik wil graag weten hoeveel EbU dit bier heeft. Volgens mij is het bier bedoeld voor de Amerikaanse markt.

Reacties

 • Rony Heymans
  Rony Heymans 3211 dagen geleden

  Typische seizoensbieren zeker? Tijdelijk beschikbaar..

 • joeri
  joeri 3210 dagen geleden

  Heb antwoord gekregen van de brouwerij en het bier zou een EBU waarde hebben van 28. Mijn smaak gevoel zou zeggen dat het hoger moet zijn, want ik heb diverse bieren gedronken die een hoger EBU waarde hebben dan dit bier. Misschien ligt het dan aan de hop die ze gebruiken.

 • Rony Heymans
  Rony Heymans 3210 dagen geleden

  Zou inderdaad aan de hop kunnen liggen..
  Goed dat de brouwerij antwoord gaf.. Klantvriendelijk niet? Groeten Joeri

 • joeri
  joeri 3209 dagen geleden

  Het bier wordt voornamelijk gebrouwen voor de Deense Markt. Ik denk dat het hier om een Paasbier gaat. Als hop wordt gebruikt,Styrian Golding & Saaz. Het enigste vreemde vindt ik dat de bitterheid van het bier niet overeenkomt met EBU waarde en de hopsoorten. De smaak lijkt op Amerikaanse hopsoorten en een hogere bitterheids gehalte. Ik heb genoeg stouts en ipa's gedronken die een hogere Bitterheidsgehalte hebben, maar minder hard overkomt.

 • Rony Heymans
  Rony Heymans 3205 dagen geleden

  Heb je de fles nog Joeri? Voeg het toe bij bieren..met een foto.. En ook de brouwerij toevoegen.. Zo delen we jouw verkregen info best met de community...