joeri's berichten

 • joeri
  Door joeri 2535 dagen geleden Reacties (3)
  Gisteren voor het eerst Rodenbach Caractere Rouge gehad. Geen degustatiebier zoals Goudenband maar een echte dorstlesser. Eigenlijk een bier voor in de lente of zomer. Zurig en fruitig bier. Het is even wennen, maar er zijn wel moeilijker bieren op de markt om te drinken.
 • joeri
  Door joeri 2536 dagen geleden
  Wat is het precies het verschil tussen oud bruin en de rode bruine bieren zoals Rodenbach. Naast Rodenbach ken ik ook nog duchesse de bourgogne als rode bruin bier. Welke bieren vallen nog meer onder dit type bier.
 • joeri
  Door joeri 2538 dagen geleden Reacties (2)
  Heb deze week craft beer uit Duitsland via internet gekocht van de merken Riegele(Augsburg) Camra(uit Bayern) Crew Republic en Stortebecker(Stralsung) Ze zijn in Duitsland ook goed bezig met speciale bieren maar net als Nederland veel gericht op Amerika en Engeland. Maar Bij Camra zat er een trippel bij en bij Riegele een belgische dubbel. Ben erg benieuwd hoe ze gaan smaken. Duitsland is echt een land om in de gaten te houden.
 • joeri
  Door joeri 2538 dagen geleden Reacties (1)
  gisteren in mijn laatste 32e levensjaar als allerlaatste bier Goudenband gedronken. Ik had nooit verwacht dat ik het zo lekker zou vinden. Een bier uitstekend in balans tussen zoet en zuur waarbij zuur niet overheersend is. Ook de hogere alcoholpercentage speelt bij het genieten een grote rol. Echt een top degustatiebier. bravo voor de brouwers. Bier mag op meer belangstelling rekenen.
 • joeri
  Door joeri 2539 dagen geleden Reacties (1)
  Pas geleden heb ik een bier gedronken met een ebu waarde van 125(brewdog ipa imperial). Je zou denken dat het bier heel bitter was. Dit was ook zo, maar toch heb ik genoeg bieren gedronken die een lagere ebu gehalte hebben ( Ramses dunkles weizen en Aria van Dolle Brouwers), maar toch een veel bitterder smaak hadden. Iemand dit wel eens meegemaakt? Volgens mij heeft dat voornamelijk te maken welke hopsoorten er gebruikt worden( amerikiaanse hopsoorten geven een hardere bitterheid af dan bijv saaz of hallertau hop. En de dryhopping speelt een grote rol. door op het laatste moment extra hop toe te voegen aan het bier zonder dat de bitterheidsgraad veel hoger wordt. Zijn er nog meer redenen waarom een bier met een lager ebu bitterder kan smaken dan een bier met een hoger ebu?
 • joeri
  Door joeri 2720 dagen geleden
  Ik kom steeds meer Refterbieren tegen op de markt zoals Chimay en Bernardus extra. Waarom laten de monniken dit toe, want dit bier is toch uitsluitend voor hen bedoelt en is de groene Orval ook op de Markt?
 • joeri
  Door joeri 2720 dagen geleden
  Hierbij wil ook zeggen dat ieder land een eigen biertraditie heeft, andere landen kunnen dit wel na-apen maar ze zullen het nooit overstijgen. Zo staat België natuurlijk bekent om de verschillende gistingswijzen, hergisting in fles, de Sterke degustatiebieren waar ze meester in zijn en k de verschillende soorten zure bieren. Duitsland staat weer bekend om het aantal kleine en middelgrote brouwerijen en daarbij prachtige biergarten. Ook zijn de Zuid Duitse bieren geschikt bij het eten of voor feesten doordat ze minder gehopt zijn. Deze bieren kun je natuurlijk niet vergelijken met speciale bieren, maar toch zijn van uitstekende kwaliteit. De VS staat natuurlijk bekend om haar hoppige en extreme bieren. Ze willen graag testen hoe ver ze kunnen komen met bepaalde type bieren i.p.v. te zorgen dat ze prima uitgebalanceerde bieren brouwen. Nederland heeft niet echt een eigen bier identiteit. Ze kopiëren bieren uit Duitsland, België en tegenwoordig veel uit de VS. Ook in Italië zie je veel Craft bieren. Maar ook hier weer zijn de meeste bieren afkomstig uit de tradities van andere landen. Ze hebben alleen de Rode bieren zoals Nederland alleen de Kuyt bieren heeft als traditie.
 • joeri
  Door joeri 2779 dagen geleden
  Het valt me op na het doornemen van de brouwerij deelname van het BW dat er een aantal belangrijke brouwerijen er niet zijn zoals Roman en Feuillien. Ook veel Geuze brouwers zijn er niet behalve Mort. Ik had toch verwacht dat brouwerijen als boon, Roman en Feuillien toch zeker mee zou doen met het evenement.
 • joeri
  Door joeri 2783 dagen geleden Reacties (1)
  Het valt me op dat steeds meer refterbieren op de markt komen. Chimay Doree, Sint Bernardus Extra. Is er een speciale reden voor, want dit bier was toch alleen bedoelt voor de monniken voor bij het eten?
 • joeri
  Door joeri 2783 dagen geleden Reacties (5)
  Kent iemand Belgische online Bierwinkels waar je betaalbare bieren kunt bestellen en die ook naar het buitenland wordt verzonden?