Berichtdetail

joeri
Door joeri 2935 dagen geleden Reacties (2)
Heb deze week craft beer uit Duitsland via internet gekocht van de merken Riegele(Augsburg) Camra(uit Bayern) Crew Republic en Stortebecker(Stralsung) Ze zijn in Duitsland ook goed bezig met speciale bieren maar net als Nederland veel gericht op Amerika en Engeland. Maar Bij Camra zat er een trippel bij en bij Riegele een belgische dubbel. Ben erg benieuwd hoe ze gaan smaken. Duitsland is echt een land om in de gaten te houden.

Reacties

  • Rony Heymans
    Rony Heymans 2935 dagen geleden

    Denk je.. ? Jij hebt het gevoel dat de Duitsers erop vooruit gaan? Een neef van mij is brouwingenieur.. Maar zit eerder in de technische kant.. en wereldwijd aan de slag.. Als ik hem de volgende keer zie (zelden, hij woont In Bremen) ga ik hem eens zijn mening vragen..

  • joeri
    joeri 2934 dagen geleden

    Of ze er echt op vooruit zijn gegaan, dat weet ik niet. De meeste craft brewers of brouwerijen die ook craft bieren brouwen, brouwen voornamelijk stouts, ales en IPA's. Een dubbel en trippel zie je nog weinig uitzonderingen nagelaten. Weizenbocken daar zijn de duitsers wel goed in. Een uitstekende bock met als uitschieters weizenbocken van Schneider Weisse, Weistahner Vitus en Brauerei Simon met zijn Schwarzer Weisenbock. Ze kunnen wel uitstekende lage gistingsbieren brouwen zoals alt, helles, marzen(festbier) dunkles en schwarzbier. Ik drink deze bieren net zo graag dan een speciaal bier. Ik zeg altijd. Ieder bier drink op een eigen moment.