Alle berichten

 • Ben Vinken
  Door Ben Vinken 2485 dagen geleden
  Jouw verhaal klopt, Joeri. Hoppen kunnen op basis van hun bitterheid of aroma's gekozen worden en als je alleen met bitterhoppen werkt krijg je geheid een hogere EBU waarde. Cheers, Ben
 • joeri
  Door joeri 2486 dagen geleden Reacties (1)
  Pas geleden heb ik een bier gedronken met een ebu waarde van 125(brewdog ipa imperial). Je zou denken dat het bier heel bitter was. Dit was ook zo, maar toch heb ik genoeg bieren gedronken die een lagere ebu gehalte hebben ( Ramses dunkles weizen en Aria van Dolle Brouwers), maar toch een veel bitterder smaak hadden. Iemand dit wel eens meegemaakt? Volgens mij heeft dat voornamelijk te maken welke hopsoorten er gebruikt worden( amerikiaanse hopsoorten geven een hardere bitterheid af dan bijv saaz of hallertau hop. En de dryhopping speelt een grote rol. door op het laatste moment extra hop toe te voegen aan het bier zonder dat de bitterheidsgraad veel hoger wordt. Zijn er nog meer redenen waarom een bier met een lager ebu bitterder kan smaken dan een bier met een hoger ebu?
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 2490 dagen geleden
  Brugge - Brouwerij de Halve Maan - benieuwd wanneer de eerste hectoliters door de leiding lopen..
 • Ben Vinken
  Door Ben Vinken 2490 dagen geleden Reacties (1)
  Ik heb vorige vrijdag de Duvel Tripel Hop 2016 geproefd. Tot nu toe de meest toegankelijke, mooi in balans met peper in de neus en smaak, citrustoetsen en op het einde nog de echte Saaz hop smaak, die is nu eens niet ondergesneeuwd door de pittige Amerikaanse hop uit de Yakima valley. Een mooi bier in balans dat veel Duvel liefhebbers zal kunnen bekoren.
 • Pascal
  Door Pascal 2494 dagen geleden
  Hallo, indien er brouwerijen aanwezig zijn met ambities in China dan mogen deze altijd contact met mij opnemen. Met vriendelijke groeten Pascal
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 2501 dagen geleden
  Breendonk - Duvel tripel hop experimenteert opnieuw.. Den Triest zal deze nieuwe hop ook al wel kennen..
 • Wie kan mij het verschil uitleggen tussen een quadrupel en een gerstewijn? En wat is dan een barley wine? Ik kom er nog steeds niet uit. Volgens mij zijn het gewoon allemaal dezelfde soort bieren boven de 10% of niet en zijn de quadrupel, barley wine en gerstewijn gewoon de namen die gebruikt worden in verschillende landen? Help ;)
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 2504 dagen geleden
  Een rechter in Brussel besliste dat Aldi de verpakkingen binnen de tien dagen na de betekening van het vonnis uit de rekken moet halen. Dit op straffe van een dwangsom van 250 euro per inbreuk met een maximum van 1 miljoen euro, aldus nog AB InBev. Het vonnis zou op 13 januari uitgesproken zijn. Dus zou er nu geen Buval meer te vinden mogen zijn.. Tenzij Aldi in beroep zou zijn gegaan..
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 2504 dagen geleden
  TV-fictie wordt soms ook werkelijkheid.. In Vlaanderen speelt al jaren de soap Familie. In het script werd blijkbaar de droom van een acteur verwerkt.. Het nieuwe bier 'Gust' zal vanaf maart te proeven zijn.. De flessen van 33 en 75cl zullen exclusief bij Delhaize te koop zijn. Gust is een sterk blond bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 7,8%. De beste mout en zorgvuldig uitgekozen hopsoorten, geven het een heel eigen aroma. Kan dit laatste ook anders?
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 2511 dagen geleden
  Brugge - Brouwerij De Halve Maan haalt via 394 deelnemers € 300.000 op via crowdfunding. Midden december is met gestart met het project van meer dan 4 mio euro.. Mooi initiatief om de brouwerij-activiteit toch in de stad te houden..