Alle berichten

 • Wie kan mij het verschil uitleggen tussen een quadrupel en een gerstewijn? En wat is dan een barley wine? Ik kom er nog steeds niet uit. Volgens mij zijn het gewoon allemaal dezelfde soort bieren boven de 10% of niet en zijn de quadrupel, barley wine en gerstewijn gewoon de namen die gebruikt worden in verschillende landen? Help ;)
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 1415 dagen geleden
  Een rechter in Brussel besliste dat Aldi de verpakkingen binnen de tien dagen na de betekening van het vonnis uit de rekken moet halen. Dit op straffe van een dwangsom van 250 euro per inbreuk met een maximum van 1 miljoen euro, aldus nog AB InBev. Het vonnis zou op 13 januari uitgesproken zijn. Dus zou er nu geen Buval meer te vinden mogen zijn.. Tenzij Aldi in beroep zou zijn gegaan..
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 1415 dagen geleden
  TV-fictie wordt soms ook werkelijkheid.. In Vlaanderen speelt al jaren de soap Familie. In het script werd blijkbaar de droom van een acteur verwerkt.. Het nieuwe bier 'Gust' zal vanaf maart te proeven zijn.. De flessen van 33 en 75cl zullen exclusief bij Delhaize te koop zijn. Gust is een sterk blond bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 7,8%. De beste mout en zorgvuldig uitgekozen hopsoorten, geven het een heel eigen aroma. Kan dit laatste ook anders?
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 1422 dagen geleden
  Brugge - Brouwerij De Halve Maan haalt via 394 deelnemers € 300.000 op via crowdfunding. Midden december is met gestart met het project van meer dan 4 mio euro.. Mooi initiatief om de brouwerij-activiteit toch in de stad te houden..
 • Sjoerd
  Door Sjoerd 1444 dagen geleden Reacties (1)
  Ik ben groot liefhebber van de St Feuillien Grand Cru. Ik kan echter nergens een goed kloonrecept vinden. Ik ben ook erg nieuwsgierig welke gist ze gebruiken. Ik heb gelezen dat ze een wijngist gebruiken. Wellicht dat iemand mij verder kan helpen. Alvast bedankt!
 • Ben Vinken
  Door Ben Vinken 1464 dagen geleden
  hallo bieraficionados- tijdje van mij niet gehoord maar lees via onderstaande link een leuk artikel over mij op de beertourism site, ik ben er wel blij mee!http://belgium.beertourism.com/blog/beer-sommelier-ben-vinken
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 1488 dagen geleden
  Nieuws over AB Inbev
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 1492 dagen geleden
  Even toveren.. 'HopSaSam' en voila.. GOUD. Proficiat met een mooie start..
 • joeri
  Door joeri 1578 dagen geleden
  Ik kom steeds meer Refterbieren tegen op de markt zoals Chimay en Bernardus extra. Waarom laten de monniken dit toe, want dit bier is toch uitsluitend voor hen bedoelt en is de groene Orval ook op de Markt?
 • joeri
  Door joeri 1578 dagen geleden
  Hierbij wil ook zeggen dat ieder land een eigen biertraditie heeft, andere landen kunnen dit wel na-apen maar ze zullen het nooit overstijgen. Zo staat België natuurlijk bekent om de verschillende gistingswijzen, hergisting in fles, de Sterke degustatiebieren waar ze meester in zijn en k de verschillende soorten zure bieren. Duitsland staat weer bekend om het aantal kleine en middelgrote brouwerijen en daarbij prachtige biergarten. Ook zijn de Zuid Duitse bieren geschikt bij het eten of voor feesten doordat ze minder gehopt zijn. Deze bieren kun je natuurlijk niet vergelijken met speciale bieren, maar toch zijn van uitstekende kwaliteit. De VS staat natuurlijk bekend om haar hoppige en extreme bieren. Ze willen graag testen hoe ver ze kunnen komen met bepaalde type bieren i.p.v. te zorgen dat ze prima uitgebalanceerde bieren brouwen. Nederland heeft niet echt een eigen bier identiteit. Ze kopiëren bieren uit Duitsland, België en tegenwoordig veel uit de VS. Ook in Italië zie je veel Craft bieren. Maar ook hier weer zijn de meeste bieren afkomstig uit de tradities van andere landen. Ze hebben alleen de Rode bieren zoals Nederland alleen de Kuyt bieren heeft als traditie.