Alle berichten

 • joeri
  Door joeri 1335 dagen geleden Reacties (1)
  gisteren in mijn laatste 32e levensjaar als allerlaatste bier Goudenband gedronken. Ik had nooit verwacht dat ik het zo lekker zou vinden. Een bier uitstekend in balans tussen zoet en zuur waarbij zuur niet overheersend is. Ook de hogere alcoholpercentage speelt bij het genieten een grote rol. Echt een top degustatiebier. bravo voor de brouwers. Bier mag op meer belangstelling rekenen.
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 1335 dagen geleden
  Ieper - Brouwerij De Kazematten breidt zijn bier-aanbod uit..
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 1335 dagen geleden
  lekkere foodpairing tips voor foodies en keukenpieten.. :-)
 • Ben Vinken
  Door Ben Vinken 1335 dagen geleden
  Jouw verhaal klopt, Joeri. Hoppen kunnen op basis van hun bitterheid of aroma's gekozen worden en als je alleen met bitterhoppen werkt krijg je geheid een hogere EBU waarde. Cheers, Ben
 • joeri
  Door joeri 1336 dagen geleden Reacties (1)
  Pas geleden heb ik een bier gedronken met een ebu waarde van 125(brewdog ipa imperial). Je zou denken dat het bier heel bitter was. Dit was ook zo, maar toch heb ik genoeg bieren gedronken die een lagere ebu gehalte hebben ( Ramses dunkles weizen en Aria van Dolle Brouwers), maar toch een veel bitterder smaak hadden. Iemand dit wel eens meegemaakt? Volgens mij heeft dat voornamelijk te maken welke hopsoorten er gebruikt worden( amerikiaanse hopsoorten geven een hardere bitterheid af dan bijv saaz of hallertau hop. En de dryhopping speelt een grote rol. door op het laatste moment extra hop toe te voegen aan het bier zonder dat de bitterheidsgraad veel hoger wordt. Zijn er nog meer redenen waarom een bier met een lager ebu bitterder kan smaken dan een bier met een hoger ebu?
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 1340 dagen geleden
  Brugge - Brouwerij de Halve Maan - benieuwd wanneer de eerste hectoliters door de leiding lopen..
 • Ben Vinken
  Door Ben Vinken 1340 dagen geleden Reacties (1)
  Ik heb vorige vrijdag de Duvel Tripel Hop 2016 geproefd. Tot nu toe de meest toegankelijke, mooi in balans met peper in de neus en smaak, citrustoetsen en op het einde nog de echte Saaz hop smaak, die is nu eens niet ondergesneeuwd door de pittige Amerikaanse hop uit de Yakima valley. Een mooi bier in balans dat veel Duvel liefhebbers zal kunnen bekoren.
 • Pascal
  Door Pascal 1344 dagen geleden
  Hallo, indien er brouwerijen aanwezig zijn met ambities in China dan mogen deze altijd contact met mij opnemen. Met vriendelijke groeten Pascal
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 1351 dagen geleden
  Breendonk - Duvel tripel hop experimenteert opnieuw.. Den Triest zal deze nieuwe hop ook al wel kennen..
 • Wie kan mij het verschil uitleggen tussen een quadrupel en een gerstewijn? En wat is dan een barley wine? Ik kom er nog steeds niet uit. Volgens mij zijn het gewoon allemaal dezelfde soort bieren boven de 10% of niet en zijn de quadrupel, barley wine en gerstewijn gewoon de namen die gebruikt worden in verschillende landen? Help ;)