Alle berichten

 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 1944 dagen geleden
  Oplinter - Brouwerij Hoplinter - Op zondag 20 augustus zal in Diest het nieuwe bier Census worden voorgesteld. Census is een blond bier van 5.5 vol. % alc., 30 IBU, Magnum- en Nugget-hoppen en gekruid met koriander.
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 1944 dagen geleden Reacties (3)
  Abdij der Trappisten van Rochefort - De paters van de abdij van Rochefort verdienen miljoenen met hun bier. Zopas werd aangekondigd de Vzw om te vormen naar een NV. Dus voortaan zullen ze ook belastingen betalen.
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 1944 dagen geleden
  Belgiƫ - Belgian Brewers - De brouwerijsector zorgt voor een belangrijke bijdrage aan de Belgische economie. De 224 brouwerijen in Belgiƫ stellen direct en indirect meer dan 50 000 mensen te werk en zijn goed voor een jaarlijkse productie van meer dan 20 500 000 hectoliter bier per jaar. 32 % van de productie is voor eigen gebruik terwijl 68 % naar export gaat. In het jaarverslag kan u alle statistieken raadplegen en alle acties vanuit de sector op onder andere op het vlak van duurzaam en verantwoord ondernemen terugvinden.
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 1951 dagen geleden
  Leuke Kwis.. Met dank aan De Standaard
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 1952 dagen geleden
  Nederland - Slechts 2 pintjes tegelijk halen.. Over-reglementering of goede zaak?
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 1953 dagen geleden
  Antwerpen - De Antwerpse Brouwcompany vindt haar stek op Antwerpse bodem. Merr bepaald in het Noorderpershuis, een oude havensite op het Antwerpse Eilandje.Mede met dank aan 800 crowdfunders!
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 1953 dagen geleden
  Afrika - Onze bieren doen het goed.. Nu ook statussymbool in Afrika.
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 1955 dagen geleden
  Cijfers bierconsumptie 2016 - De consumptie van alcoholische dranken is in 2016 1,4 procent gezakt naar 250 miljard liter volgens het Britse onderzoeksbureau IWSR. Daarmee is het het tweede jaar op rij dat de consumptie daalt. De daling is vooral te wijten aan een verminderd bierverbruik. Bier is immers verantwoordelijk voor drie vierde van alle geconsumeerde alcohol uitgedrukt in volume. De daling ligt voor 99,6 procent aan China, Brazil en Rusland, drie van de vijf grootste markten.
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 1955 dagen geleden
  Heineken - De omzet van de brouwer steeg in de eerste zes maanden van het jaar naar bijna 10,5 miljard euro (10,1 miljard een jaar eerder). De operationele winst steeg van 1,7 miljard naar 1,8 miljard euro. De nettowinst kwam uit op iets meer dan 1 miljard euro.
 • Rony Heymans
  Door Rony Heymans 2008 dagen geleden
  tja...