Ben Vinken's berichten

 • Ben Vinken
  Door Ben Vinken 2970 dagen geleden
  Ik heb pas mijn overzicht van 2014 online gezet.
 • Ben Vinken
  Door Ben Vinken 2976 dagen geleden Reacties (1)
  Het coverartikel van bierpassie 64 werd net online geplaatst.
 • Ben Vinken
  Door Ben Vinken 2976 dagen geleden
  Het coverartikel van Bierpassie magazine 64 werd zonet online geplaatst.
 • Ben Vinken
  Door Ben Vinken 2976 dagen geleden
  Het coverartikel van Bierpassie magazine 64 werd zonet online geplaatst.
 • Ben Vinken
  Door Ben Vinken 2976 dagen geleden
  Het coverartikel van Bierpassie magazine 64 werd ook online geplaatst.
 • Ben Vinken
  Door Ben Vinken 2981 dagen geleden
  Tasting Out of the box - bieren. Artikel uit Bierpassie magazine 63.
 • Ben Vinken
  Door Ben Vinken 2988 dagen geleden
  Ik heb zonet twee nieuwe artikels toegevoegd. Morgen laat ik het volgende op! Veel lees plezier.
 • Ben Vinken
  Door Ben Vinken 3015 dagen geleden Reacties (3)
  Wat een flauwe kul met die schrijver Pieter Aspe....Omer en Duvel zijn gewoon verschillende bieren, Duvel is wat strakker en Omer wat fruitiger. Maar zeggen dat de Duvel niet meer hetzelfde smaakt...zulke negatieve informatie op niets gebaseerd, daar word ik niet goed van.
 • Ben Vinken
  Door Ben Vinken 3021 dagen geleden Reacties (1)
  Beste bierliefhebbers - lees mijn verslag hieronder van "Megavino", vers van de pers! Wijn en bier Eind oktober stond ik op de Megavino-beurs in Brussel. 10.000 wijnen uit alle wijnlanden ter wereld maakten er hun opwachting om geproefd te worden. Het gastland was Portugal deze keer. En voor de eerste keer in de geschiedenis van de beurs waren er ook zes bieren aanwezig: de vier Ben’s bieren, Malheur Brut en Averbode. We presenteerden ze op de “Belgian Beer Sommelier” stand, onderdeel van de Delhaize-stand. En een succes dat ze hadden! Je kan dan wel de hele middag wijn gaan proeven, maar op een bepaald moment houdt het op, dan snak je naar een frisse pint. En die hadden we in de aanbieding. Lekker gechilled op ijs lachten de prachtige Ben’s flessen de wijnaficionado’s toe, en ze lieten zich de IPA, Strong Blond en Dark, en de Golden Triple smaken. Ik roep het al jaren: de grootste categorie van potentiële liefhebbers van onze speciale bieren zit bij de wijnliefhebbers. Die mensen hebben smaak, kunnen proeven, en het werd nog maar eens bewezen op dit event dat wijn en bier perfect samengaan, het is een verhaal van en/en en niet van en/of. Organisator Alain Bloeykens had vooraf zijn fiat gegeven, met hem zat ik nog ooit in een leuk debat voor het progamma ‘Volt”. Ik denk dat hij als rechtgeaarde Belg zich ook wel bewust is van de grote waarde van onze Belgische bieren, en dat die – zij het discreet- ook een plaatsje verdienen op s’lands grootste wijnevent. De lijn doortrekkend is ook de voedingsketen Delhaize zich bewust van het grote belang van bier. NIet alleen wordt hun bierassortiment altijd maar interessanter, ze steunen ook de brouwlandcompetitie voor homebrewers door de beste bieren op te nemen in hun assortiment. Ze brengen regelmating “limited editions”, denk maar aan de reeks gemaakt met verschillende gisten of hoppen. Op hun Megavino-stand mocht ik verschillende bierdegustaties leiden, temidden van de oceanen aan wijn. Daar liet ik nog prominente bieren uit hun assortiment proeven: Lindemans Cuvée René, La Binchoise XO ( op Armagnac-vaten gerijpt) en Chimay Grande Reserve, naast de Ben’s bieren die –weliswaar in kleine oplages- toch een hommage zijn aan de belangrijkste bierstijlen in ons land. Ik denk dat het moment goed gekozen is om de heren Lachaert en Nys van Delhaize hiervoor te bedanken, zij verzekerden me verder te gaan op de ingeslagen (bier)weg, en dat bier zeker nog voor jaren ingeschreven staat in hun globale strategie. Bier en wijn, wie had gedacht dat ze zij aan zij konden staan? noot: de Ben's bieren zijn nog tot einde dit jaar bij Delhaize verkrijgbaar!
 • Ben Vinken
  Door Ben Vinken 3069 dagen geleden
  Ik ben momenteel een week op vakantie in Umbrië, het kleine broertje van Toscane. Land van olijfolie en wijn, maar ook....van het bier! Daar zorgen 16 monniken van Nursia voor, bijgestaan door Vlaams brouwmeester Marc Cnops ( die ook Achel brouwt). Ik proefde in de prachtige abdij, in volle restauratie, twee bieren: de bionda ( blonde) van 6 graden en de extra ( bruin) van 10 graden. Prachtige bieren, èchte abdijbieren dus want in de abdij gebrouwen, lees er alles over in de volgende bierpassie! Cheers, Ben